Джейми Лонгуърт

JLongworthДжейми Лонгуърт (03 август 1987 г.) е шотландски футболист, роден в Белсхил, Шотландия. Той играе като централен нападател за „Куинс Парк“ в периода от 2010 до 2013 година, а по-късно е преминава в „Странрар“.

Преди да подпише с „Куинс Парк“ през юли 2010 година Лонгуърт е вече изявен голмайстор в „Килбърни Лейдсайд“, отбор от Младшата футболна асоциация. По същото време „Куин ъф дъ Саут“ и „Партик Тисъл“ пропускат възможността да го привлекат в редиците си. Освен като футболист Лонгуърт работи и като учител по физическо възпитание. На „Хемпдън“ той затвърждава позицията си като резултатен нападател и в 111 мача отбелязва 45 гола за „паяците“. Джейми Лонгуърт играе както на върха на атаката, така и изтеглен по-назад.

През сезон 2012/13 той не получава пълна възможност за изява от тогавашния мениджър на „Куинс Парк“ Гарднър Спиърс. След като „Куинс“ не успяват да спечелят промоция за Втора дивизия в плейофите с „Питърхед“, Лонгуърт решава да напусне клуба и подписва договор с втородивизионния „Странрар“.

Данни

Име: Джейми Лонгуърт

Дата на раждане: 03.08.1987

Място на раждане: Белсхил, Шотландия

Позиция: Нападател

Клубове: „Странрар“, „Куинс Парк“, „Килбърни Лейдсайд“