Нийл Колинс

Нийл Колинс (р. 2 септември 1983 г.) е шотландски футболист, защитник, който играе за Шефилд Юнайтед. Той е бивш национален състезател за шотландския национален отбор до 21 г., като е играл и за „Б“ отбора на страната си.

Колинс е роден в Трун, Шотландия. Той започва кариерата си в „Куинс Парк“. В периода 2001-02 има 32 мача за „райетата“, след което преминава в „Дъмбартън“, където става особено популярен сред феновете. За известно време е и капитан на „синовете“. През 2004 година Колинс преминава в „Съндърланд“ за 25,000 бр. лири и участва в спечелването на промоция за Английската висша лига. Не успява да се включи в мачовете в лигата, тъй като е даден под наем последователно на „Хартлипул Юнайтед“, „Шефилд Юнайтед“ и „Улвърхемптън Уондърърс“, а през 2006-та е привлечен за постоянно от Рой Кийн в „Улвърхемптън“. Има кратки престои в „Престън“ и „Лийдс“, като от 2011 година подписва с „Шефилд Юнайтед“, където има 63 мача и 3 гола до момента.

Данни

Име: Нийл Уилиам Колинс

Дата на раждане: 02.09.1983 г.

Място на раждане: Трун, Шотландия

Позиция: Защитник

Клубове: “Куинс Парк”, “Дъмбартън”, „Съндърланд“, „Улвърхемптън Уондърърс“, „Хартлипул Юнайтед“, „Престън Норт Енд“, „Шефилд Юнайтед“

Национален отбор: Шотландия до 21 г. – 7 мача/0 гола; Шотландия „Б“ – 2м./о г.

Източник:

Уикипедия