Инициативи

spfltrustqpfc1. „Изкачването на Хемпдън“. Кампания, в която участват редовно детските, юношеските и женските отбори, а от 2011-та и първият отбор на „Куинс Парк“. Над 200 участници преминават през всички пътеки на трибуните на „Хемпдън“, като изкачват над 500,000 стълби. Целта е да се наберат допълнителни средства за детско-юношеските формации и за развитие на школата в цялост.
Hampden Climb

2. Програма „Да Винчи“. От 2010г. насам „Куинс Парк“ печели ежегодно проекти за професионално развитие по програма „Да Винчи“ на Европейската комисия. Смесени групи от юношеските отбори до 19г. и до 17г. имат възможност да посещават тренировъчни лагери в Португалия и Турция. Част от дейностите се финансират чрез допълнително набиране на средства (дарителски кампании), с което се цели увеличаването на броя на състезателите, които да се включат в инициативата. Досега спонсорираните лагери са:

2010 – Алгарве, Португалия
2011 – Анталия, Турция
2012 – Анталия, Турция
2013 – Валенсия, Испания
2014 – Валенсия, Испания
2015 – Валенсия, Испания

Queen’s Park and the Da Vinci Initiative

3. „Куинс Парк в общността“. Клубът организира периодично футболни курсове за обучение на всички желаещи на възраст между 4 и 14 години. Курсовете са целодневни и се водят от треньорите от школата на „Куинс Парк“ в продължение на 5 работни дни (понеделник-петък) на терена на „Малкия Хемпдън“. Към програмата се включва посещение на Шотландския футболен музей и обиколка на „Хемпдън“.
Queen’s Park in the Community

4. „IRN-BRU за младежките отбори“. Национална инициатива на компанията Barr’s IRN-BRU, в която участват всичките 30 клуба от ШФЛ. В нея феновете събират кутийки от безалкохолната напитка и ги предават на определени за това места в рамките на стадионите на участващите клубове. Целта е всеки клуб да събере възможно повече кутийки, като между първите в класацията се разпределя награден фонд от 70 000 английски лири, които са предназначени за развитието на младежките формации на клубовете.
IRN-BRU Cans for Youth Teams

5. „Mars инициатива“. Една инициатива на Шотландската футболна асоциация и компанията Mars, която е насочена към хората на възраст над 35 години. Нейната цел е те да бъдат включени във футбола, като се организират турнири за тази възрастова група. „Куинс Парк“ се включва в инициативата през юли 2012 г. Клубът осигурява игрище за провеждане на мачовете, като организира турнири за 7-мици всяка неделна вечер на „Малкия Хемпдън“. Отделно от това клубът има собствена програма за футболно обучение за възрастни, която се провежда в съботните дни.
Mars Initiative

6. „Обувки за Кения“. Благотворителна кампания, в която участват повечето от мъжките клубове в Шотландия. Чрез нея се изпраща хуманитарна помощ за децата в изостаналите райони в Кения. През 2011-та година от страна на „Куинс Парк“ в кампанията участва Пол Галахър, заедно с играчи от „Селтик“, „Рейнджърс“ и „Глазгоу Сити“.
Boots for Kenia – 2011

7. „Still Game“. Нова програма за общността, стартираща от 2014 година. Тя е насочена към хора на 55 години, който желаят да практикуват спорт. Заниманията се организират на базата на „Куинс Парк“.
Still Game

8. „Football Fans In Training“ /Футболни фенове на тренировка/. Програма, изградена да помага на хора, които желаят да подобрят своя фитнес и да свалят тегло, за да водят по-здравословен начин на живот. Комбинира физическа активност със хранителни съвети.

9. „Tackling Recovery“ /Овладяване на възстановяването/. Насочена към хора със умствени здравни проблеми. Програмата предлага на участниците възможността да използват футбола, за да повишат самоувереността и да преодолеят ниското самоуважение.

10. „Just Play“ /Просто играй/. Клуб, насърчаващ хората над 35 г., да се поддържат във форма и да намерят нови приятели във футболните сесии.

11. „Midnight League“ /Среднощна лига/. Разнообразни дейности за младежите, включващи алтернативни и позитивни дейности за местните младежи, чрез играта на футбол.

12. „Queen’s Park and the Great War (1914-1918)“. Инициатива, свързана с намирането на информация и свидетелства за 223 членове на „Куинс Парк“, участвали в Първата световна война, 32 от които загинали в битка. Във връзка с проекта са издадени серия от публикации и официална брошура (2016 г.). Поставена е паметна плоча в Шотландския футболен музей в „Хемпдън“.
Queen’s Park and the Great War

SPFL Trust – Queen’s Park

Мениджър на програмите за общността – Джордж Уотсън