Фен клубове

bwaМакар в миналото да се слави с рекордни посещения в момента „Куинс Парк“ притежава немногобройна публика у дома, както и при гостувания. Две от групите на привържениците са „Айрън-Брю Фърм“ (Irn Bru Firm) и „Спенгъл Арми“ (Spangle Army), като последната група е формирана в резултат от близките връзки с германския клуб „Ватеншайд 09“ и неговите фенове. В продължение на 3 години (2006-2008) „Куинс Парк“ провежда предсезонната си подготовка тъкмо в малкото предградие на Бохум.

Клуб „Черно и бяло“ – Black and White Club

Младежка организация на привържениците, която включва всички на възраст между 1 месец и 16 години. Организира различни събития за малките привърженици на клуба. Сред последните инициативи на клуба са състезанието „Познай резултата“, при което малките фенове имат възможност да се състезават за награди връчвани им от самите футболисти на „Куинс Парк“ и състезанието за дизайн на юбилейна торта по случай 145-та годишнина на клуба.

Отговорник: Франк Маккросън

„Куинспаркърците“ – The Queensparkers

Страница на Queensparkers

Организация на ветераните на „Куинс Парк“. Целта на сдружението е да възобнови и запази връзките между бившите играчи, треньори и служители, както и да подобри комуникацията между тях и клуба. Чрез това се дава възможност те да станат асоциирани членове на „Куинс Парк“. Сдружението организира редовно различни събития, сред които мини турнири за ветерани, посещения на мачове на „Куинс Парк“ и др.

Първи президент: Питър Бюканън

Международни фенклубове

От 2007 година „Куинс Парк“ има официален фенклуб в Италия. Също така има установени дълготрайни връзки в Германия с феновете на „Ватеншайд 09“. Наред с това клубът има признати привърженици в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и различни страни в Европа. В България все още няма официално регистриран фенклуб.

* Снимка: Flickr.com – Infinitelawn