Оставащи и напускащи за сезон 2014/15

      Коментарите са изключени за Оставащи и напускащи за сезон 2014/15

transfersСлед края на сезон 2013/14 вече се очертава списъкът на състезателите, които напускат и на тези, които остават в „Куинс Парк“ и през следващата кампания в Лига 2.

Мениджърът Гъс Макфърсън каза по този повод за официалния сайт на клуба: „Докато продължаваме с плановете за следващия сезон, трябваше да се направят някои трудни решения по отношение на настоящия състав. Трябва да кажа, че всички играчи работиха неуморно по време през този труден сезон и техният принос, ангажимент и усилия трябва да бъдат похвалени. Тези, които напускат правят това с нашите искрени благодарности и най-добри пожелания за тяхното бъдеще.“

Играчите, които остават и за сезон 2014/15 са: Джеймс Бати, Шон Бърнс, Бърнард Кол, Лий Дейвисън, Блеър Локхед, Конър Маквей, Гавин Митчъл, Тони Куин, Шон Рууни, Блеър Спитал.

Освободени играчи: Лукас Бърнстингъл, Джеймс Бръф, Крис Геби, Лиъм Гормли, Майкъл Кийнън, Грант Мосън, Жоао Витория.

Играчи, които все още не са взели решение: Дейвид Андерсън, Рос Фишър, Пол Галахър, Скот Гибсън, Алекс Гриър, Томас Колинс.

Прави впечатление, че от титулярите през последните няколко години напускат халфът Майкъл Кийнън и централният защитник Джеймс Бръф. Нападателите Лиъм Гормли и Жоао Витория пък напускат след само един сезон в клуба. В следващите седмици Макфърсън ще трябва да намери техни заместници, тъй като се отварят празнини във всички линии – защита, халфова линия и атака. Не на последно място трябва да бъде привлечен и втори/или титулярен вратар. Голям плюс за отбора ще бъде, ако Дейвид Андерсън реши да остане и през следващия сезон. В последните седмици той лекува контузия и се очаква да обяви решението си след като се възстанови.