Жребий за сезон 2014/15 в Лига 2

      Коментарите са изключени за Жребий за сезон 2014/15 в Лига 2

Scottish_League_2Днес Шотландската професионална футболна лига изтегли жребия за новото първенство в 4-те дивизии. В първия си мач от Лига 2 за сезон 2014/15 отборът на „Куинс Парк“ ще бъде домакин на местния съперник „Клайд“. Това първо за сезона дерби ще се играе на 9 август на ст. „Ексилсиор“ в Еърдри, където е временният дом на „паяците“. Техният стадион „Хемпдън Парк“ ще бъде зает покрай провеждането на Игрите на Британската общност и се очаква „Куинс Парк“ да се завърне за първия си мач на него в началото на м. януари 2015 г. Интересното е, че според жребия този мач ще бъде отново срещу „Клайд“ на 3 януари.

В четирите си мача в лигата до края на август „Куинс“ ще имат не много лека програма, при която имат две гостувания на „Анан“ и на „Албиън Роувърс“, и още едно домакинство на изпадналия от Лига 1 отбор на „Арброут“. Трудно е отсега да се предположи какъв ще е старта за „паяците“, още преди началото на лятната подготовка, но „Анан“ и „Арброут“ може би ще са сред лидерите в дивизията. „Клайд“ засега са загадка. Макар, че в отбора ще останат някои от титулярите от миналия успешен сезон, смяната на мениджъра може да се окаже ключ към представянето на отбора, тъй като на мястото на Джим Дъфи беше назначен Бари Фъргюсън – бивш играч на „Рейнджърс“, който е само на 36 години и е без никакъв предишен опит като мениджър.

Първите съперници на старта на сезона за „Куинс Парк“ обаче ще станат ясни едва когато бъде изтеглен и жребият за мачовете от Купата на Лигата и Чалиндж къп, за които още няма назначена точна дата. По традиция те са в края на юли, две седмици преди началото на шампионата.

ШПФЛ Лига 2 – I кръг, 09 август 2014г.
Албиън Роувърс – Анан Атлетик
Берик Рейнджърс – Арброут
Елгин Сити – Ийст Файф
Монтроуз – Ийст Стърлингшър
Куинс Парк – Клайд