Голово шоу и 18 дузпи в сблъсъка с „Еърдриониънс“ на Хемпдън

      Коментарите са изключени за Голово шоу и 18 дузпи в сблъсъка с „Еърдриониънс“ на Хемпдън
Адам Къминс отбеляза пъвия гол в трилъра . Сн. Queen’s Park Official Fаcebook Page

Адам Къминс отбеляза пъвия гол в трилъра . Сн. Queen’s Park Official Fаcebook Page

Истински голов трилър сътвориха отборите на „Куинс Парк“ и „Еърдриониънс“ в мача от трети кръг за Купата на Лигата. Домакините излязоха с някои промени в титулярния състав, но въпреки това в първите 15 минути показаха много напориста игра и успяха да открият резултата в 3 минута след първия гол за клуба на новото попълнение Адам Къминс. С наближаването на средата на полувремето обаче гостите взеха инициативата. Само в рамките на 1 минута те обърнаха резултата и спряха устрема на „паяците“. Първо Андрю РАйън върна един гол в 19-та, а след него Адам Браун в 20 изведе „Еърдри“ напред. „Куинс“ бяха сковани от това развитие и гостите се възползваха максимално с трети гол на Иън Ръсел в 31 минута. В последната четвърт домакините се посъвзеха и направиха някои добри атаки, но без резултат.

През второто полувреме „Куинс“ започнаха ударно и само 3 минути след почивката Ейдън Малоун отбеляза с хубав удар и ги върна в играта. Много силен мач направи Дарън Милър като той и Галт имаха добри възможности пред гола. Настоятелността на „паяците“ беше възнаградена и в 79 минута Шон Бърнс възстанови равенството 3:3. Така завърши редовното време.

Според регламента отборите трябваше да преминат към изпълнение на дузпи, за да си разпределят 1 бонус точка. Андрю Мърфи на вратата на „Куинс“ се представи мног одобре и упя да отрази един удар, двата отбора изпълниха общо 18 дузпи, за да излъчат победител. За съжаление Маквей и УУдс пропуснаха по един наказателен удар и така „Еърдри“ взе 2-те точки, а за „Куинс“ остана утешението от 1 точка и добрата игра в редовното време.

Този мач от своя страна беше и своеобразен тест за картината в Лига 1, където двата тима ще бъдат отново съперници. Според предварителните очаквания „Еърдриониънс“, „Алоа“, „Ливингстън“ и „Странрар“ ще бъдат в челната четворка.

„Куинс Парк“ – „Еърдриониънс“ 3–3, д. 8–9
1:0 Къминс – 3′, 1:1 Райън – 19′, 1:2 Браун – 20′, 1:3 Ръсел – 31′, 2:3 Малоун – 48′, 3:3 Бърнс – 79′

„Куинс Парк“: 1. Мърфи, 2. Милън, 3. Гибсън, 4. Браун (56′), 5. Макгийвър, 6. Къминс, 7. Уудс, 8. Милър, 9. Малоун (68′), 10. Брадли (62′), 11. Бърнс.
Рез.: 20. –, 12. Галт (62′), 14. Уортън, 15. Фодърингам, 16. Уилямс, 17. Маквей (56′), 18. Уат, 19 Макфърсън (68′).

Ст. „Хемпдън Парк“, Глазгоу, 553 зр.