Изненада на „Хемпдън“ в 3-ти кръг на Чалиндж къп

      Коментарите са изключени за Изненада на „Хемпдън“ в 3-ти кръг на Чалиндж къп

irnbrulogo„Куинс Парк“ сътвориха една от изненадите в 3 кр. на Чалиндж къп, отстранявайки силния отбор на „Мортън“, състезаващ се едно ниво по-горе във футболната пирамида.

През първата част, в която нямаше много създадени положения в нападание и за двата отбора, все пак гостите имаха първи шанс да открият резултата, но ударът на Макалиър в 15 мин. се оказа неточен. В 30 мин. вратарят на „Куинс“ Мърфи се подхлъзна, но за щастие на домакините Оливър пропусна да накаже грешката. Мърфи се реваншира бързо като направи добро спасяване минути по-късно. Към края на полувремето „Куинс“ се посъвзеха и започнаха да оказват по-силен натиск в атака. В 44 минута при един свободен удар на Милър Къминс надскочи защитата на „Мортън“ и прати топката във вратата с хубав удар с глава. Само минутa след почивката „Куинс“ нанесоха своя решителен удар в мача. Дейвид Галт напредна необезпокявано в половината на „Мортън“ и с топовен изстрел от 30 метра заби красив втори гол в мрежата на гостите. Техният мениджър предприе смени и закратко те имаха инициативата. Въпреки това „Куинс“ изглеждаха по-опасни напред и можеха да увеличат преднината си.

Срещата приключи при непромене резултат 2:0, с който „Куинс Парк“ изхвърли „Мортън“ от турнира и продължи напред към 4-ти кръг, който ще се играе следващия месец.

„Куинс Парк“ – „Мортън“ 2–0
1:0 Къминс – 44′, 2:0 Галт – 46′

„Куинс Парк“: 1. Мърфи, 2. Милън, 3. Гибсън, 4. Фодърингам, 5. Макгийвър, 6. Къминс, 7. Брейди, 8. Милър, 9. Малоун (73′), 10. Галт (73′), 11. Бърнс.
Рез.: 20. Уотърс, 12. Картър (73′), 14. Уудс (73′), 15. Уортън, 16. Маквей, 17. Маклийш, 18. Макфърсън.

Ст. „Хемпдън Парк“, Глазгоу, 1085 зр.