„Куинс Парк“ отново препъна лидера „Ливингстън“

      Коментарите са изключени за „Куинс Парк“ отново препъна лидера „Ливингстън“

Този път канадецът Дарио Заната спря победния ход на „Ливингстън“. Сн. Queen’s Park FC

Едноличният лидер в Лига 1 „Ливингстън“ отново се препъна срещу „паяците“ в преследването на промоция. Отборът на Макфърсън през този сезон е основен „препъни камък“ за амбициите на „Ливи“ след като записа до момента срещу тях 2 победи, а в събота добави и 1 равенство на „Хемпдън“.

Гостите очевидно бяха сериозно амбицирани да не допускат нов провал срещу „Куинс“ и се опитаха още от началото да наложат преимущество. В 11 минута Питман откри резултата в тяхна полза и като че ли нещата този път вървяха в правилна посока за тях. Но не съвсем. В 20 минута добър пробив на Заната завърши с негов силен удар от границата на наказателното поле, който премина през защитниците на „Ливи“ и влетя в мрежата зад вратаря Кели за 1:1. Гостите държаха инициативата докрая на полувремето и отправиха още няколко удара към Мюър, но не успяха да го затруднят особено.

През втората част събитията продължиха да се развиват в същото русло. „Ливингстън“ имаше известно превес в играта, но процента на точност на завършващите им удари беше доста нисък. Към края отново Дарио Заната можеше да изненада гостите с гол, но не успя да удвои резултата за „Куинс“. Интересен факт е, че в тази среща като смяна се появи младият български нападател Николай Тодоров, който играе под наем в „Ливингстън“ от „Хартс“ (той е бивш юноша на „Спартак“ (Плевен) и „Нотингам Форест“).

Точката срещу лидера в дивизията е добре дошла за „Куинс Парк“, които към момента за в „златната среда“, но от зоната за плейофи и от зоната на изпадащите не ги дели много голяма разлика. В оставащите 10 мача тимът на Макфърсън трябва да се опита да запази мястото си в групата, като избегне нежелан късен спад във формата. Затова особено важно е още в следващия кръг гостуването на „Странрар“ да завърши с точки в техния актив.

„Куинс Парк“ – „Ливингстън“ 1–1
0:1 Питман – 11′, 1:1 Заната – 20′

„Куинс Парк“: 1. Мюър, 2. Милън, 3. Уортън, 4. Маккърнън, 5. Макгийвър, 6. Къминс, 7. Брейди, 8. Маквей, 9. Заната, 10. Орси (67′), 11. Бърнс.
Рез.: 12. Галт (67′), 14. Дохърти, 15. Макилдъф, 16. Браун, 17. Митчъл, 18. Мортимър.

Ст. „Хемпдън Парк“, Глазгоу, 701 зр.